DEK Başkanı Erdoğan Türkmenistan’da
Publish Date : 2019-11-28
DEK Başkanı Erdoğan Türkmenistan’da

Dünya Etnospor Konfederasyonu (DEK) Başkanı N. Bilal Erdoğan, Türkmenistan Spor ve Gençlik Politikaları Bakanı ve Atçılık Bakanlığı yetkilileri ile geleneksel sporları konuşmak için bir araya geldi.

Türkmenistan Spor ve Gençlik Politikaları Bakanı Gulgeldiyev Dayanç Yaranowiç’in konuğu olarak Aşkabat’ı ziyaret eden Erdoğan, Türkmen milli spor oyunları hakkında yetkililerle görüşmeler yaptı. Türkmen Bakan Yaranowiç’in başkanlık ettiği heyetle bir araya gelen Erdoğan, iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine özel önem verdiklerini belirtti. Geleneksel sporların yaygınlaştırılması ve gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “Her milletin kendi kültürüyle yaşayabilmesi için buna ihtiyaç var.” dedi.

Türkmenistan’ı önümüzdeki yıl Türkiye’de yapılacak olan Uluslararası Etnospor Forumu, Etnospor Kültür Festivali ve Dünya Göçebe Oyunları’na davet eden Erdoğan, özellikle Türkmen atlarının tanıtılmasını arzu ettiklerini söyledi.

Bakan Yaranowiç ise davetten memnuniyetini dile getirerek etkinliklere katılmak için hazırlanacaklarını ifade etti.

DEK Başkanı Erdoğan, toplantıdan sonra Atçılık Bakanlığı yetkilileri ile de görüşerek ahal teke atlarının gösterilerini izledi.