Azerbaycan'da Cumhurbaşkanlığı Çevgan Kupası Düzenlendi
Publish Date : 2019-12-24
Çevgan Finalinin Galibi Omar

Azerbaycan’da düzenlenen Çevgan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın final maçında kazanan Omar takımı oldu.
 
Azerbaycan’da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Çevgan Kupası Finali’ne onur konuğu olarak katılan DEK Başkanı N. Bilal Erdoğan, müsabakayı Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov, Kültür Bakanı Ebülfes Garayev, Devlet Sınır Hizmetleri Komutanı ve Azerbaycan Atçılık Federasyonu (ARAF) Başkanı Elçin Guliyev birlikte izledi.
 
Karşılaşma öncesi düzenlenen törende konuşan Erdoğan, Azerbaycanlıların kendi geleneksel sporlarına sahip çıkmalarını görmekten mutlu olduklarını söyledi. Azerbaycan'ın çok sayıda uluslararası spor etkinliğine başarıyla ev sahipliği yaptığını belirten Erdoğan, "Azerbaycan aynı başarıyı kendi öz sporlarımızın gelişmesinde de gösterecektir. Çevganın Azerbaycan’da gelişmesi, Türkiye'de de tanınmasını sağlayacaktır. Aramızdaki geleneksel sporlar alanındaki dayanışma, iki kardeş halkın dostluğunu pekiştirecektir." dedi.
 
Devlet Sınır Hizmetleri Komutanı ve ARAF Başkanı Elçin Guliyev de atlı sporları geliştirdiklerini belirterek, DEK Başkanı N. Bilal Erdoğan'ın etkinliğe katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Omar ve Buta takımları arasında yapılan final karşılaşmasını Omar takımı kazandı. Galip takımın oyuncuları at üzerinde ellerinde Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla tur attı. Galiplerin kupa ve madalyalarını Erdoğan ile Guliyev birlikte verdi. Etkinlik sonunda Guliyev, Erdoğan'a plaket ve hediye takdim etti.