Haber | Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası
Publish Date : 2020-02-03
Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası Kahramanmaraş’ta Yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Şalvar Güreşi Dünya Şampiyonası tamamlandı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyona 42 ülkeden yaklaşık 300 sporcu katılırken, Türkiye takım halinde şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyonaya AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Vekili Dr. Hakan Kazancı, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Şalvar Güreşi ve Aba Güreşi Asbaşkanı Şahin Hopur katılımları ile destek verdiler.

"Sarı Fırtına" Başpehlivanlığı Aldı

Vatandaşların ilgisinin yüksek olduğu şampiyonada, "er meydanlarının sarı fırtınası" olarak bilinen Kırkpınar başpehlivanlarından İsmail Balaban zafere uzandı. “Sarı fırtınanın” rakibi Ömer Yavuz ile +90 kiloda yaptığı final mücadelesi ilgiyle izlendi. İsmail Balaban'ın madalya ve kemeri, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı tarafından takıldı.

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkan Vekili Dr. Hakan Kazancı, gün boyun çok güzel müsabakalar izlediklerini belirtti: 
"Daha önce gelip şalvar güreşini izlediğimde, sadece bu ilde ve çevresinde kapalı bir kutu içerisinde kaldığını gözlemlemiştik. O günden bugüne başta Dünya Etnospor Konfederasyonumuzun çabası ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonumuzun desteğiyle burada Dünya Şalvar Şampiyonası yapıldı. 42 ülkeden yaklaşık 300 sporcu yer aldı. Kahramanmaraş'a ait olan, bizim değerimiz, kültürümüz olan bu spor dalını bundan sonra inşallah dünya sathına yayacağız." dedi.