Konfederasyonumuza Büyük Ödül!
Publish Date : 2018-12-10
Konfederasyonumuza Büyük Ödül!

'24. MOTİF Halkbilim Ödülleri' sahiplerini buldu. Dünya Etnospor Konfederasyonu "Büyük Ödül"e layık görüldü.

Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı (MOTİF) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen "24. MOTİF Halkbilim Ödülleri" ödül töreni gerçekleşti. Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda düzenlenen törende konuşan MOTİF Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, amaçlarının Türk halk bilimini koruyup yaşatmak ve dünya ülkelerine tanıtmak olduğunu kaydetti.

Motif Vakfı tarafından 2018 yılında yedi dalda verecekleri ödüllerden Büyük Ödül’ün Ödül Tespit Komitesi’nin kararı ile milletlere mâl olmuş geleneksel oyunların yeniden canlanması, bilinirliklerinin artması ve yaygınlaşması için uluslararası düzeyde faaliyetlerde bulunan, binlerce yıldır kuşaktan kuşağa aktarılan ata sporlarını profesyonel bir bakış açısı ile icra etmeyi ve sürdürülebilirlik kazandırmayı hedefleyen Dünya Etnospor Konfederasyonu’na verildi. “Büyük Ödül” düzenlenen ödül töreninde Konfederasyonumuz adına Başkanımız Sn. Necmeddin Bilal Erdoğan’a takdim edildi.

"Büyük Ödül"ü Konfederasyonumuz adına alan Başkanımız Sayın Necmeddin Bilal Erdoğan ise Motif Vakfı'na teşekkürlerini ileterek, "Daha yolun başındayız. Biz, geleneksel sporların bütün dünyada popülerleştirilmesi üzerine çalışıyoruz. Önce Kırgızistan, sonradan Türkiye'de başladığımız için özellikle kendi sporlarımızın kendi toplumumuzda yer tutmasını, gençlerin yeniden kendi sporlarımızla iştigal etmesini hedefliyoruz. Geleneksel sporların popülerleşmesi, bütün geleneksel kültür ögelerinin yeniden gündeme gelmesini, yeniden insanların hayatında yerini bulmasını sağlayacaktır. Çok güçlü bir kimliğe sahibiz. Bu kültürümüzün, derinliğimizin ögelerini unutmamalıyız." Şeklinde konuştu.