Etnospor Söyleşileri'ne Yoğun İlgi!
Publish Date : 2019-12-19
Etnospor Söyleşileri Başladı

Etnospor Söyleşileri’nin ilki 18 Aralık Çarşamba günü Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri, söyleşi sonunda geleneksel sporları deneyimleme imkanı buldu.

DEK YK Üyesi Z. Safiye Baki Nalcıoğlu’nun geleneksel sporlar ve çocuk oyunları konulu sunumu ile başlayan programın moderatörlüğünü Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Tekin yaptı. Söyleşilerin ilk konuğu olan Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan öğrencilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Tüm dünyada insanların geleneksel sporlara ilgisini artırmak istiyoruz. Bundan dolayı bu alanda çalışmalar yapan insanları bir araya getiriyoruz. Kurumlarla üyelik ilişkisi kuruyoruz ve dünya genelinde global bir ağ oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Erdoğan son yıllarda geleneksel sporlara ilginin arttığını söyleyerek, “Batı medeniyetinin sürdürülebilir olmadığını ve dünya barışına katkı sağlamadığını düşünüyoruz. Bu nedenle dünyanın kültürel zenginliğini korumak adına geleneksel oyunların ve sporların değerli olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Erdoğan, olimpiyatlara ilişkin bir soruya ise şu şekilde yanıt verdi:

"Bizim geleneksel sporları olimpiyatlara sokma gündemimiz yok. Demokratik bir yönü olmayan 'Bu sporu çıkarıyorum, bu sporu alıyorum' diyen bir yapı var. Biz dünyanın kültürel zenginliğini canlı tutmak istiyoruz. Her renk güzeldir. Dünyada bütün geleneksel sporların yaşatılmasını destekliyoruz. Ayrıca, geleneksel sporları güçlü tutarsan olimpiyatlardaki branşları da güçlü tutarsın."

Söyleşinin ardından geleneksel oyunların deneyimlendiği standları gezen Bilal Erdoğan, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı ile "kale" oynadı ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi.