Haber | Etnospor Deneyim Merkezi Açıldı
Publish Date : 2020-02-07
Etnospor Deneyim Merkezi Açıldı

Geleneksel oyun ve sporlarımızı aynı çatı altında buluşturan Etnospor Deneyim Merkezi İstanbul Beşiktaş’ta Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı N. Bilal Erdoğan ve çok sayıda davetlinin katılımı ile açıldı.

Okçuluk, atlı okçuluk simülatörü, VR (sanal gerçeklik) okçuluk, mangala, karelok, mas güreşi, aba güreşi gibi birçok farklı istasyonun bulunduğu Deneyim Merkezi 500 metre kare alan üzerine kuruldu. Merkezde geleneksel sporların yanı sıra stüdyo, tırmanma duvarı, ebru atölyesi ve masal atölyesi bulunuyor. Özellikle çocukların ve gençlerin yeni buluşma noktası olacak olacak bu merkezin eğitim dünyasında önemli bir yenilik olduğu eğitim uzmanları tarafından ifade ediliyor.
 

Etkinlik alanlarında hem çocuk oyunlarının hem de geleneksel oyunların bulunduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Çocuklar buraya geldiklerinde hoşça vakit geçirebilecekleri, İstanbul'un çok merkezi bir yerinde böyle bir imkan sağlıyoruz. Derdimiz Dünya Etnospor Konfederasyonu olarak, bütün dünyada geleneksel sporlarımızın tanınması, yaygınlaşması. Bunun, dünyanın kültürel zenginliğini güçlendirecek bir mesele ve misyon olduğunu düşünüyoruz. Dünyanın kültürel zenginliğinin korunmasının da dünya barışına katkı sağlayacak derecede önemli olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla geleneksel sporların korumanın aslında kültürün diğer alanında da toplumların öz kültürlerinin korunmasında hatta ihya etmesine olanak tanıyacağını düşünüyoruz."

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilen merkezde, Türk yapımı çizgi film serisinden "Rafadan Tayfa" oyuncuları sahne gösteri yaptı. Daha sonra, TRT'de yayınlanan 'Tozkoparan' dizisinin oyuncularıyla birlikte, Bilal Erdoğan ok attı. Merkezdeki diğer etkinlik alanlarını gezen Erdoğan ile deneyim merkezi stüdyosunda çocukların düzenlediği röportaja katıldı ve sorularını yanıtladı.