Haber | 2. Geleneksel Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu
Publish Date : 2020-02-23
2. Geleneksel Spor Ödülleri Sahiplerini Buldu

Geleneksel sporlara ve oyunlara katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşların onurlandırılması ve yaptıkları çalışmaların dünyanın tüm ülkelerinde duyurulması amacıyla ilki geçtiğimiz yıl Kazakistan'ın Almatı şehrinde düzenlenen “2. Geleneksel Sporlar Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödüller Akademisyen, Tecrübeli Sporcu, Genç Sporcu, Devlet Adamı, Uluslararası Sponsor ve Geleneksel Spor Organizasyonu olmak üzere altı kategoride verildi. Ödüller DEK Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan eşliğinde, törende hazır bulunan spor bakanları ve DEK Başkanvekili Hakan Kazancı tarafından takdim edildi.

Akademisyen dalında geleneksel sporlar alanındaki başarılı çalışmaları ile Kırgızistan Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Türkmen ödüle layık görüldü. Ödülünü DEK Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan’ın elinden alan Türkmen, yaptığı konuşmada çalışmalarından kısaca bahsetti ve bu alandaki teşvikleri için Dünya Etnospor Konfederasyonuna teşekkürlerini iletti. 

Tecrübeli Sporcu dalında Macaristan’dan atlı okçuluk sporcusu Kassai Lovasijaszat’a Fildişi Sahilleri Gençlik ve Spor Bakanı Paulin Claude Danho ödül verirken, Genç Sporcu Ödülü’nü Azerbaycanlı Çevgan Sporcusu Şamil Islamov aldı. Pakistan Federal Eyaletler Koordinasyon Bakanı Fehmida Mirza Islamov’a ödülünü verdi. 

Dördüncü ve son bireysel ödül kategorisi olan “Devlet Adamı” ödülü ise Yakutistan, Rusya’dan Beden Eğitimi ve Spor Bakanı Innokentiy Grigoriev’e verildi. Grigoriev, DEK Başkanvekili ve Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Hakan Kazancı’nın elinden ödülünü aldı.

Kurumsal kategorilerden “Geleneksel Spor Organizasyonu” ödülü Japonya Atlı Okçuluk Derneği’ne verildi. Kurum adına törende hazır bulunan dernek başkanı 82 yaşındaki Sakamoto Kazuhiro ödülü Gambia Gençlik ve Spor Bakanı Hadrammeh Sidibeh’in elinden aldı. 

Altıncı ve son kategori olan “Uluslararası Sponsor” ödülü ise TİKA’ya (Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı) verildi. Mali Gençlik ve Spor Bakanı Arouna Modibo Toure TİKA’yı temsilen törende hazır bulunan Uğur Tanyeli’ye ödülü takdim etti. 
 


Geleneksel Spor Organizasyonu Ödülü: Japonya Atlı Okçuluk Derneği

Tecrübeli Sporcu Ödülü: Macaristan’dan atlı okçuluk sporcusu Kassai Lovasijaszat

Genç Sporcu Ödülü: Azerbaycan’dan Şamil İslamov 

Devlet Adamı Ödülü: Rusya, Yakutistan’dan  Beden Eğitimi ve Spor Bakanı Innıkentiy Grigoriev

Uluslararası Sponsorluk Ödülü: Türkiye’den Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) 

Akademisyen Ödülü: Kırgızistan Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Türkmen